Uncategorized

Lyskilder med LED raser nedover i pris

0

Det er faktisk ikke mange år siden lyskilder med LED, som LED paneler, LED spots og vanlige lyspærer, kostet betydelig mye mer enn tradisjonelle glødepærer. I dag har LED ikke bare tatt rollen til den tidligere generasjonen lyskilder i og med at mange glødepærer er forbudt, men også fordi prisene er mye lavere.

LED er rimelig å produsere

I takt med at forskjellige LED pærer og LED lysrør produseres i alt større mengder, reduseres også produksjonskostnadene i rask takt. Det finnes nå lyskilder i praktisk talt alle prisklasser, ta en titt på lampedirekte.no for å få et bilde av hva som passer ditt budsjett.

Glødepærer og halogen bygger på svært enkel teknologi, i og med at de til syvende og sist egentlig bare er en glødetråd i en kapsling. Samtidig styres materialvalgene av den høye temperaturen til glødetråden, det er derfor glødepærer må lages i glass og fylles med gass.

LED betyr «Light-emitting diode», og en diode er i utgangspunktet en av de aller enkleste elektroniske komponentene som finnes. Det må til litt ekstra for at den også skal fungere som en lyskilde, men samtidig betyr dette at LED er svært kompakte og dessuten kan monteres direkte på kretskort.

LED gir fleksibilitet

Fleksibilitet er en stor fordel med LED, løsningene er svært skalerbare i og med at det er mulig å plassere et valgfritt antall LED på en begrenset overflate. Det gjør det mulig å lage lyskilder med forskjellige lysstyrke, lystemperatur og til om med farger. Samtidig er det også i mange tilfeller mulig å bruke den samme konstruksjonen rundt selve LED-komponenten, noe som ytterligere reduserer kostnadene i forbindelse med design og produksjon av lyskilder.

Oppsummert er det sannsynligvis ingen som savner de gamle glødepærene, når LED i dag er både rimeligere, mer fleksible, mer energieffektive og dessuten kan leveres i alle tenkelige lysstyrker, fargetemperaturer og farger.

Utnytt solen til det fulle!

Previous article

Skånsom styrketrening åpner opp trening for nye målgrupper

Next article

You may also like